среда, 19. фебруар 2020.

Kurkuma balansira vaše emocije


Odavno su poznate moći kurkume i njeni efekti na zdravlje. Da li ste znali da hrana koju konzumiramo ne utiče samo na naše fizičko telo već je u neposrednoj vezi sa našim energetskim telom i energetskim centrima - čakrama od čijeg balansa zavisi ne samo naše fizičko već i emocionalno, mentalno i duševno zdravlje.



DISBALANS TREĆE ČAKRE




  • Pad energije, 
  • emotivno nezadovoljstvo, 
  • nedostatak samopouzdanja, 
  • osežaj nemoći i 
  • strah od odbijanja, 
  • promene raspoloženja 


Kao i:


  • problemi sa jetrom, 
  • želucem, 
  • crevima i 
  • pankreasom 



...znak su da postoji disbalans treće čakre Manipure smeštene u predelu solarnog pleksusa.

Kada je ova čakra izbalansirana i aktivna naše emocije su stabilne, zadovoljni smo sobom, zadržavamo  svoju individualnost i unutrašnju snagu i imamo moć da upravljamo svojim emocijama. 

Ova čakra je element vatre i njena boja je žuta. 

Ova čakra kontroliše naš energetski balans snabdevajući digestivne organe energijom i kada je izbalansirana optimizuje životnu energiju u celom telu.

Dakle, hrana žute boje „hrani“ i balansira ovu čakru. Jedna od najžućih namirnica a samim tim i najbolja za naš sistem organa za varenje je kurkuma. Ljutkast ukus kurkume na primer eliminiše parazite iz organizma i višak sluzi. 

BONUS VIDEO: Šta je kurkuma?



KURKUMA - PRIRODNI ANTIOKSIDANT



Kurkuma pomaže kod insulinske rezistencije i stabilizuje ćelije pankreasa, smanjuje nivo šećera u krvi i istovremeno povećava energiju u ćeliji. Ima antiupalno dejstvo i preporučuje se kod raznih upalnih bolesti creva. 

Takođe, kurkuma ima jaka antioksidativna svojstva i pospešuje stvaranje drugih možda čak i najbitnijih antioksidanasa  u organizmu poput glutationa i superoksid dismutaze koji su odgovorni za održavanje normalne ćelijske funkcije te je ona u tom smislu veoma dobra za detoksikaciju jetre.

Dakle ako se osetite bezvoljni, neraspoloženi, imate nedostatak samopouzdanja ili ste nezadovoljni sobom, ne klonite duhom. Obucite neku žutu majicu, nabavite kristal citrin jer u sebi nosi mudrost i mir, konzumirajte redovno kurkumu i neka bar neko vreme žuto voće i povrće bude dominantno u vašoj ishrani. 

Kurkuma vam može vratiti zdravlje a sa zdravljem dolazi i samopouzdanje, snaga i energija, a ko zna možda vam ponovo prorade “leptirići u stomaku” i počnete da volite čisto i iskreno poput deteta. 

Ima li šta lepše?!


Kurkuma pro100healthy kupi odmah



5 коментара:

  1. Bez kurkume više ne provodim ni jedan dan.Nezamenljiva je u svakom pogledu.Počela sam da je pijem kad sam pala u depresiju jer nisam htela da se kljukam antidepresivima.Poboljšanje sam osetila tek nakon par nedelja,a li je vredelo.Raspoloženje mi se popravilo,a zdravstveno sam se osećala mnoooogo bolje.Opet sam osetila želju za životom.Kurkuma popravlja sve ono što je u nama slikovito rečeno "pokvareno".Pakovanje Pro100helathy kurkume traje oko mesec i po dana ,a cena je krajnje korektna.Najbolji ste!!!

    ОдговориИзбриши
  2. Uzela sam kurkumu i licno osetila njenu moc.Vratila mi se energija.

    ОдговориИзбриши
  3. Divan tekst o kurkumi i njenom znacaju za nas organizam. Nisam znala da pomaze kod insuliske rezinstencije, tako da cu morati da je kupim.

    ОдговориИзбриши
  4. Narucio preko pro100healthy,kurkuma je zaista jedan odlican proizvod

    ОдговориИзбриши
  5. Zaista odlican tekst o kurkumi. Moram da priznam da je nekoliko meseci vec koristim i ni traga od umora, bezvoljnosti i osecaja da mi je sve tesko.....

    ОдговориИзбриши