петак, 14. фебруар 2020.

Preciscivac vazduha

preciscivac vazduha nobel ambilife naslovna slika 2.1

SRBIJO, SPAS DOLAZI IZ RUSIJE 
Ruska tehnologija dostupna u Srbiji


SADRZAJ
Kako da omogucite svojoj deci i porodici cist vazduh? Samo najnovija tehnologija fotokatalitickog preciscavanja vazduha moze doneti sterilisan i dezinfekcionisan vazduh u vas dom. Potpuno bezbedan po coveka, samo fotokataliticki UV preciscivac vazduha  garantuje vasoj porodici zdrave uslove za zivot koje zasluzujete!
PRECISCIVAC VAZDUHA I PROBLEM ZAGADJENOSTI VAZDUHA
Zagadjenost je cesto mnogo veca u zatvorenim prostorijama nego na ulici. 

Mnoge zemlje i gradovi sveta se vec neko vreme bave problem zagadjenog vazduha i mogucih resenja za ovaj problem. Preciscivac vazduha za kucu Nobel Ambilife slika zagadjenja sveta 1
Vazduh koji disemo


Japan i njegov glavni grad Tokio su medju prvima krenuli u razvoj tehnologija kojim bi se stvorili uredjaji za preciscavanje vazduha. 

Rusi, usled problema sa tzv. “amonijak zgradama” takodje investiraju u tehnologiju za preciscivac vazduha, medju kojima se izdvaja Nobel Ambilife sa ruskog Boreskov Instituta Katalize.


Vazduh u nasim domovima sadrzi: 

 • polen 
 • budj,
 • prasinu,
 • razna isparenja
 • a cesto i duvanski dim


U zimsko vreme zagrevamo domove, susimo vazduh i zadrzavamo sve otrove unutar prostorija u kojima spavamo, povecavamo rizike od alergija, respiratornih bolesti i teskih oblika astme. 


"Jedini pravi nacin da sacuvate vase i zdravlje vase porodice je da nabavite preciscivac vazduha."

Koliko je vazduh vazan  faktor koji uticu na zdravlje i imunitet najbolje pokazuje covekovo ponasanje kad se nalazi u zamracenoj i zagusljivoj prostoriji. 
Posle nekog kratkog vremena u ovakvim prostorijama kod coveka se pojavljuje nemir, ubrzan rad srca i otezano disanje. 
Osecaj zamora, uzbudjenja pa cak i osecaj straha. 


"U ovakvim uslovima preciscivac vazduha postaje jedino logicno resenje."

Kada  covek boravi  svakodnevno u prostorijama u kojima nema svezeg vazduha efekti  loseg  uticaja na ljudsko zdravlje se povecavaju ili postaju hronicni.


Los kvalitet vazduha u zatvorenom prostoru moze da izazove ili pogorsa respiratorne probleme i alergije.  Potrebno je zameniti ustajali vazduha svezim vazduhom.

Prosto zdravo nudi rešenje!
Preciscivac vazduha za kucu Nobel Ambilife slika zagadjenja sveta 2
Fabrike zagadjuju vazduh

RESENJE PROBLEMA ZAGADJENOSTI VAZDUHA U PROSTORIJAMA U KOJIMA BORAVIMO - PRECISCIVAC VAZDUHA
Do skora je postojalo samo jedno zaista efikasno dugorocno resenje za prevladavanje posledica lose klime u zatvorenom – to je zamena ustajalog vazduha svezim vazduhom. "Domovi se ne provetravaju dovoljno u sest od deset slucajeva."


Medjutim u danasnje vreme i ovaj metod postaje nepouzdan, jer je spoljni vazduh takodje zagadjen, pogotovo u velikim gradovima.

Srecom, najmodernija tehnologija ruske proizvodnje Nobel Ambilife nam omogucava da najbolji uredjaji za preciscavanje vazduha budu dostupni i u nasim domovima
Preciscivac vazduha Nobel Ambilife koriscenjem UV LED fotokatalitckog metoda preciscivanja vazduha preciscava vazduh u vasem domu od svih zagadjivaca!

Dodavanjem biljaka u saksiji – za koje se zna da preciscavaju vazduh – moze da poboljsa vase okruzenje  ali to svakako nije dovoljno. "U mnogim zemljama se fotokatalitcki metod preciscavanja primenjuje i na biljkama kako bi se sa njih uklonili svi zagadjivaci."


Dobar preciscivac vazduha je idealan nacin da zapocnete sa poboljsanjem svog zivota kada ste u zatvorenom prostoru.


Sakupice i unistiti:


 • prasinu, 
 • polen, bakterije, 
 • grinje, 
 • perut i 
 • dlaku kucnih ljubimaca, 
 • duvanski dim, 
 • viruse 
 • mnoge druge alergene iz vazduha stetne po ljudsko zdravlje
 • i pritom ce obezbediti svez i cist vazduh bez vestackih mirisa. 

Neka vaš vazduh bude prosto vazduh, prosto zdrav!FOTOKATALITICKI PRECISIVAC VAZDUHA
Jedini nacin da svoj dom definitivno resite svih ovih zagadjivaca je preciscivac vazduha baziran na fotokatalitickom metodu preciscavanja vazduha za kucu.

Fotokataliticki preciscivaci vazduha za kucu, medju kojima se istice Nobel Ambilife preciscivac vazduha, ukljucuju nekoliko koraka preciscavanja i stoga ne preciscavaju samo prasinu, vec mikrobe, budji  i spore gljivica.


Ova vrsta precistaca vazduha nuzno ima u svom dizajnu: 


 • katalizator, 
 • UV led modul i 
 • hepa filter za vazduh. Najbolji aparati za preciscavanje vazduha bazirani na fotokatalitckom metodu su dizajnirani po najnovijoj ruskoj tehnologiji Ambilife. 


"Ovi uredjaji se konacno mogu nabaviti i u Srbiji, tako da se moze se reci da spas za vazduh u Srbiji stize iz Rusije."
Preciscivac vazduha za kucu Nobel Ambilife nacin funkcionisanja 1
Preciscivac vazduha za kucu Nobel Ambilife - nacin funkcionisanja 


Zagadjeni vazduh ulazi u kuciste uredjaja gde ga ventilator usmerava na filter prasine gde ostaju zarobljene sve cvrste cestice kao sto su:


 • prasine
 • polen, 
 • zivotinjske dlake


Tu se zavrsava mehanicko preciscavanje. 


FOTOKATALITICKI DEO PRECISCAVANJA


Mehanicki preciscen vazduh  prolazi kroz katalizator TiO2 gde uticaj UV svetlosti na katalizator kreira proces  fotokatalize koji stvara  visoko-oksidirajuca jedinjenja koji dalje razlazu sve zagadjivace na bezbedne supstance.


"Ovakvo revolucionarno spajanje najacih karakteristika mehanickog i UV LED precistaca vazduha predstavlja sustinu Nobel Ambilife preciscivaca vazduha."

Zagadjivaci u nasim domovima, kancelarijama I otvorenim prostorima mogu biti razni. 

Njihova opasnost takodje varira, od onih relativno benignih ili jednostavno iritantnih kao sto su neprijatni mirisi, do opasnih I reaktivnih hemijskih jedinjenja koja mogu ozbiljno ugroziti vase zdravlje.


"Aerobni zagadjivaci kao sto su fenolni i formaldehidni dimovi, gradjevinski materijal kao npr. iverica ili ploce od vlakana su neki od najopasnijih."

Izduvni gasovi ulaze u stan kroz praznine u prozorskim otvorima, ako se kuca nalazi u blizini prometnih autoputeva.


Jos neki od najcescih zagadjivaca u zatvorenom su: • Cadj i CO2 se mogu pojaviti u vazduhu u kuci kada se koriste peci ili kamini.
 • Duvanski dim i uporan miris duvana.
 • Prašina koja sadrži viruse i bakterije. 
 • Alergeni  biljnog, kucnog ili zivotinjskog porijekla.
 • Toksicna organska jedinjenja iz kucne hemije.

Ruski Preciscivac vazduha za kucu Nobel Ambilife pro100healthy slika akcija1
Fotokataliza se može nazvati jednim od najefikasnijih nacina za ciscenje vazduha od zagadjenja

Uredjaji koji funkcionisu po ovom metodu trose malu kolicinu elektricne energije i ekoloski su sigurani.


"Jedino fotokataliticki precistac vazduha ambilife tehnologije garantuje da ce vas dom postati cisto, sveze i zdravo okruzenje."

Jedino ovakav uređaj garantuje zdravlje vazduha u vašem domu, a složićete se da je zdravlje najbitnije!

FOTOKATALIZA I NJENA PRIMENA KOD PRECISCIVACA VAZDUHA
Koriscenjem fotokatalizatora u betonskoj konstrukciji, oni razlazu organske materijale koji oblazu povrsinu. 

Organski zagadjivaci na koje uticu fotokatalizatori su:


 • generalna prljavstina (garez, ulja i partikule)
 • organizmi (alge, bakterije i alergeni) 
 • zagadjivace vazduha (benzen, duvanski dim, azotni oxidi, sumporne oxidi, smog, formal-aldehid)
 • neprijatni mirisi


Katalizovana jedinjenja razlažu se na: 


 • O2 tj. kiseonik, 
 • CO2 tj. ugljen-dioxid, 
 • H2O
 • sulfate
 • nitrate i 
 • i druge bezopasne molekule


Preciscivac vazduha baziran na fotokatalitickom metodu preciscivanja vazduha Nobel ambilife razlaze sve zagadjivace na osnovne I bezopasne materije kao sto su voda, kiseonik I druge molekule koji nisu stetni po vas I vasu porodicu.

Aktuelna istrazivanja nam govore da ima dovoljno poverenja u sposobnost fotokatalizatora da preciste vazduh te se vec koriste u Japanu kako bi se zagadjeni gradovi kao sto je Tokio ucinili boljim za zivot ljudi

Japanski proizvodjac Toto proizvodi tretirane keramicke plocice i Hydrotect Color Coat, obojeni fotokataliticki premaz na bazi vode, koji stiti i cisti povrsine. 


"Možete cak uciniti vazduh u svom domu ili kancelariji laksim za disanje pomocu fotokataliticki tretiranog buketa cveca."ZASTO JE VAZDUH U SVETU ZAGADJENIJI NEGO IKAD?
Brz napredak i tehnoloski progres su uz sve pogodnosti modernog zivota doneli I razne nove pretnje. 


Jedna od njih je i nastanje novih oblika zagadjivaca zivotne sredine i vazduha. Kako kazu naucnici sirom sveta, vazduh je pogotovo zatrovan. Kao rezultat javlja se - rast alergenih bolesti i toksicnih emitera.

BONUS VIDEO:

Pitanje hemijskog sastava vazduha u nasoj sredini postaje jedno od najbitnijih za nase zdravlje.

Uprkos zalaganjima antiglobalista, organizacija za zastitu zivotne sredine itd., smanjenje industrijske proizvodnje nije ni blizu dovoljno. Covecanstvo je naviknuto na odredjeni standard zivota, i narod se toga nece odreci ni zarad zdravlja.


"Jedna anonimna anketa radjena u Evropi je neverovatno pokazala da cak 70% ispitanih ljudi medju ponudjenim odgovorima na pitanje “sta bi najvise zeleli da imaju u zivotu?” odgovara sa “brza kola” i “mnogo para” kada je opcija “zdravlje vas i vase porodice” bilo ponudjena. Ovakva statistika je porazavajuca."Ukoliko bi cak i smanjili industrijsku proizvodnju, drugi zagadjivaci dolaze kako bi zamenili izduvne cevi fabrika i razlicitih industrijskih pogona. 

Broj automobila na putevima raste, a sa njima rate i broj stetnih zagadjivaca u vazduhu koji disemo.

U svim velikim svetskim metropolama, sadrzaj skoro svih stetnih necistoca u vazduhu premasuje dozvoljene limite koncentracije, uzmimo za primer formal-aldehid, cija je koncentracija cak 7 puta veca od one koja je propisana pravilima. Kako onda osigurati zdravlje?

Jedan od retkih zagadjivaca koji je u okviru propisanih kolicina u vecini velikih gradova je amonijak, ali samo u granicama urbanih zona. 

Ovo medjutim i nije toliko iznenadjujuce, ako se uzme u obzir da su glavni zagadjivaci amonijakom kompleksi za stoku.


UZROCI ZAGADJIVACA


Jos jedan od glavnih uzroka unosenja zagadjivaca u vazduh su moderni materijali od kojih se grade stambeni objekti.

Veliki broj tih materijala regularno emituje hemijske miksture koriscene u njihovoj proizvodnji u vazduh stanova. 

Ovakve porazavajuce cinjenice cine potrebu za fotokatalitickim preciscivacem vazduha jos vecom


"Jedino preciscivac vazduha po najmodernijoj ruskoj tehnologiji Ambilife moze tretirati vazduh u vasem domu na takav nacin da svi zagadjivaci budu unisteni."

Jedan od modernih pristupa izgradnji betonskih blokova se sastoji od dodavanja antifriza cementu kako bi sprecili da se ledi tokom hladnih perioda. Antifriz sadrzi dosta amonijaka koji onda biva emitovan od strane zidova direktno u nase stanove. Otarasiti se ovakvog izvora zagadjivaca, razume se, je skoro nemoguce.

TEHNOLOGIJE ZA PRECISCIVAC VAZDUHAPreciscivac vazduha za kucu Nobel Ambilife ruski naucnici slika 1
Naucnici resavaju problem zagadjenja vazduha otkricem Nobel - Ambilife tehnologije

Jedan covek ne moze promeniti svet, ali moze promeniti vazduh u svom domu.

Pitanje preciscivanja vazduha kako u gradovima, tako i u privatnim domovima postaje sve bitnije svakog dana. 

Sa obzirom da trziste postaje popunjeno velikim kolicinama “preciscivaca vazduha” koji funkcionisu po drasticno razlicitim tehnologijama, nacinima operisanja i funkcionisanja - svaki potencijalni kupac ce sebi postaviti jedno pitanje: 


"Koji i kako izabrati?"

Postoje mnoge metode i tehnologije za preciscavanje vazduha od stetnih zagadjivaca. Svaka tehnologija i pristup “preciscavanju vazduha” imaju svoje prednosti i mane. 

Neke bolje tretiraju neprijatne miris npr, dok druge lakse izlaze na kraj sa cvrstim cesticama poput zivotinjske peruti ljubimaca isl. 

Moderni preciscivaci vazduha imaju nekoliko vrsta filtera koji se koriste kako bi ocistili vazduh od svih zagadjivaca. 


"Ove tehnologije napreduju svakodnevno usled rastuce traznje za cistim i zdravim vazduhom, kako od pojedinacnih korisnika tako i od citavih gradova i naroda "UREDJAJI ZA FOTOKATALITICKO PRECISCAVANJE VAZDUHA

Jedna od grana tehnologije preciscivanja vazduha koja pokazuje najefektivnije rezultate je fotokataliticka purifikacija vazduha.
Preciscivac vazduha za kucu Nobel Ambilife prikaz 4
Ruski preciscivac vazduha za kucu Nobel Ambilife na vasem stolu ili zidu!Sustina ovakvog tretmana vazduha je u tome sto vazduh prolazi kroz sloj fotokatalizatora (Titanijum dioxid TiO2). 
Pod uticajem ultraljubicaste UV svetlosti, zagadjivaci u vazduhu bivaju oksidizovani i unisteni ili razlozeni.

Ovo za resultat ima sistem koji funkcionise na takav nacin gde filter ustvari funkcionise kao reaktor “hladnog paljenja” u kojem se stetne supstance ne akumuliraju, vec bivaju unistene u bezopasnu organsku materiju, vodu i CO2(ugljen dioksid). 

Izumitelj fotokataliticke tehnologije je japanski profesor i predsednik Tokijskog Univerziteta Nauke osnovanog 1881 godine, Akira Fujishima, koji je objavio svoje nalaze o ovom procesu jos daleke 1970-te. 

Medjutim tek u danasnje vreme i sa otkricem primene Titanijum dioxida moguce je primeniti ovu tehnologiju I na nase domove i gradove!


"Japan se i dan danas smatra svetskim liderom u tehnologijama preciscivanja vazduha, kontrolisuci trziste vredno stotinama milijardi dolara!"

Fotokataliticka tehnologija i njeni filteri su nezamenljivi ukoliko govorimo o niskim koncentracijama zagadjivaca. 

Sitne PM10, PM2.5 cestice su veoma opasne a vecina drugih preciscivaca ih ne preciscava dovoljno dobro.

Nobel Ambilife preciscivac vazduha za pm 2.5 ce vec u prvom prelazu precistiti od 40 do 60% ovih cestica, a tek nakon 8 sati rada one uopste nece biti problem.

Tradicionalni filteri ne hvataju takve necistoce, ali i dalje su sposobni da odrzavaju toksticnost na niskim koncentracijama. 

Zato je Nobel Ambilife preciscivac vazduha upravo tako revulucionaran, jer on spaja najbolje karakteristike tradicionalnog i fotokatalitickog preciscivaca.
FOTOKATALIZA
"Fotokataliza je jedini metod koji pruza zastitu na dugi rok protiv bakterija. "

Kvartz se takodje moze koristiti kako bi ocistio sobu, ali ova procedura se ne moze koristiti neprestano, pogotovo u prisustvu ljudi. Nedugo nakon tretmana prostora kvartzom bakterije mogu opet uci u sobu.

Fotokataliticni metod je apsolutno bezopasan po ljudsko telo, tako da  moze raditi neprestano. Ovaj metod takodje ima ciste ekonomske prednosti: filter koji traje skoro neograniceno I samim tim nema troskova operisanja.

Kao i kod svega drugog, savrsena tehnika ne postoji, sto znaci da i fotokataliticki preciscivaci vazduha moraju imati neke slabe tacke.


Fotokataliza ima ozbiljne limitacije sto se tice brzine preciscivanja vazduha. U normalnom modu to nije prepoznatljivo, medjutim:


"Ukoliko bi doslo do takozvane salvo emisije (gde npr. hostesa prospe bocu sredstva za ciscenje noktiju), fotokatalizator sam po sebi nece moci da se izbori s'tim dovoljno brzo."

Zato je Nobel Ambilife preciscivac vazduha uparen sa standardnim filterom za upijanje. 

Vecina fotokatalitickih filtera nisu dizajnirani da uklanjaju mehanicke cestice iz vazduha.

Mnogi ce se zapitati koliko je u stvari ova tehnologija rasprostanjena? 

Ustvari fotokataliticki metod jos uvek u svetu nije previse koriscen van Moskovskog Instituta Tehnologije, Japana i medicinske firme koja je takodje iz Rusije - Ambilife.

Sigurno ce te se zapitati kako ovako dobar metod preciscivanja vazduha uopste nije zapazen ni iskoriscen na trzistima? 

Problem je u tome sto je danasnja industrija precsicivaca u stagnaciji sto se tice progresa, i ne postoji inovativna produkcija. 


NAVALA JEFTINIH "PRECISTACA"


Trzista su zasicena i ovakav preciscivac bi morao biti lansiran uprkos direktnoj nefer konkurenciji; trziste je zasiceno jeftinim Kineskim “fotocistacima”, jonizatorima, ovlazivacima, moistureizerima. 


"Oni jednostavno “jure vazduh” sa skoro nimalo preciscivanja istog. "

Obican kupac ce biti prezentovan sa higijenskim sertifikatom koji garantuje da je proizvod siguran za ljude. Ali siguran i koristan nisu sinonimi. Ali oni jesu jeftini i lako pristupacni.

Kako bi uspeli da promovisemo high-tek proizvode na trzistu koji po definiciji ne mogu biti jeftini, neophodno je uloziti ozbiljne napore.

Vazduh u zatvorenom prostoru mora biti preciscen preciscivacem vazduha za kucu koji ima sledece mogucnosti: 


 1. Preciscava UV zracima 
 2. Izlozenost aerosola dezinfekcionim sredstvima
 3. Filtracija koriscenjem antimikrobioloskih filtera


Institut Katalize, deo Boreskov Sibirske branse Ruske Akademije Nauka koja je donela ekspertsku odluku kako su fotokataliticki filteri sposobni za antimikrobiolosku akciju i oni se mogu smatrati antimikrobioloskim filterima. 

Shodno tome instalacijom preciscivaca vazduha baziranih na fotokatalitickoj oksidaciji se postize antimikrobioloski filter.
NOBEL AMBILIFE PRECISCIVAC VAZDUHA
Kompaktni, prenosivi i lagani preciscivac vazduha Ambilife je sposoban da kompletno precisti vazduh od svih vrsta zagadjivaca kao sto su: 


 • virusi
 • bakterije
 • alergeni
 • budj
 • gljive
 • urbani smog
 • izduvne gasove automobila
 • spore
 • prasinu 
 • kao i sve druge hemijske
 • bioloske 
 • ili aerosolne vidove zagadjenja.


Jedinstveni model preciscivaca vazduha Nobel Ambilife koristi fotokatalicki metod preciscavanja vazduha kroz katalizator UV svetlosti LED modulom.


Preciscivac vazduha za kucu Nobel Ambilife prikaz 1
Ruski preciscivac vazduha za kucu Nobel Ambilife


Glavne prednosti ovakvog preciscivaca vazduha za kucu i kancelariju  su sledece:


 • zivotni vek UV LED modula je 50,000h tj. 5.5 godina konstantnog koriscenja
 • efikasnost - LED dioda konzumira samo 16W, sto je dva puta manje nego obicna lampa
 • UV led modul ne sadrzi opasne supstance i nema absolutno nikakvog negativnog uticaja po coveka
 • UV led modul ne zahteva nikakav speciljalan nacin odlaganja! 
 • Preciscava PM 2.5, PM10 kao i sve cestice do velicine PM 0.4


OVAJ REVOLUCIONARNI APARAT JE OD SKORO 

DOSTUPAN I U SRBIJI!

14 коментара:

 1. Ekstra stvar-kupio sam ga pre 30-ak dana,jos bio na akcijskoj ceni..i ja i supruga smo pusaci,na 10-ak metara od stana po ceo dan prolaze automobili...a vazduh u stanu pa skoro planinski.

  ОдговориИзбриши
 2. Анониман24. март 2019. 23:49

  S obzirom na to da su mi svi clanovi porodice strastveni pusaci, spas sam pronasla u ovom preciscivacu vazduha. Super stvar, konacno malo cistog vazduha! Punim plucima se lakse i lepse dise!

  ОдговориИзбриши
 3. Анониман25. март 2019. 14:16

  Alergična sam na polen i proleće mi uvek donese kijavicu,suzne oči i zapušen nos.Da li neko ima iskustva sa prečišćivačem kod alergija?Hvala.

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Анониман25. март 2019. 14:20

   Od kada imam preciscivac vazduha bacila sam kapi koje koristim za alergiju i bolje spavam ali cim izadjem napolje opet isto. Steta sto nema neki dzepni ambilife.

   Избриши
  2. Анониман25. март 2019. 14:34

   Isti problem imam kao i Vi, ali sam zadovoljan sto sam resio problem alergije pa makar i stanu za pocetak. Napravice Rusi nesto i za vani..

   Избриши
 4. Анониман25. март 2019. 14:24

  Moj suprug je pušač i otkada imamo pro100healthy ambilife prečiščivać vazduha,lakše se diše

  ОдговориИзбриши
 5. Анониман25. март 2019. 14:37

  Prečiščivač vazduha ambilife je idealan izbor za vas i za vaš dom i poslovni prostor . Naručio u prostorijama gde se najviše boravi, još pogotovo u prostorijama gde se puši. Nobel ambilife je ekonomičan i, bezšuman i praktičan

  ОдговориИзбриши
 6. Tokom dana da kada otvorimo prozor mislimo da nam ulazi svež vazduh, a zapravo nije tako, još uvek se je grejna sezona. Komšija do vas npr naloži vatru pa iz ođaka sve se puši. Pa brže bolje morate da zatvorite prozor. Zato je rešenje za vaše prostorije u vašem domu Nobel ambilife prciscivac vazduha. Ja prezadovoljna.

  ОдговориИзбриши
 7. Анониман27. март 2019. 13:41

  Preciscivac vazduha ambilife je odlicna stvar, narocito ako imate pusace u kuci

  ОдговориИзбриши
 8. Анониман27. март 2019. 13:48

  ja sam pusac i otkako imamo preciscivac vazduha mojim ukucanima je mnogo lakse

  ОдговориИзбриши
 9. Анониман28. март 2019. 15:34

  Dišem punim plućima otkako sam kupila Nobel ambilife

  ОдговориИзбриши
 10. Kuvanje obično osim dobrog obroka, stvara i neprijatne mirise. Svaki ručak će biti ukusniji i bolji uz čašu vina i čist vazduh, u kome nema npr. mirisa luka. Živeli, uz Nobel-Ambilife!

  ОдговориИзбриши