уторак, 19. март 2024.

Alergije

 

Sigurno Vam se desilo da sa porodicom uživate u savršenom sunčanom danu u prirodi i ubrzo počinju da Vas svrbe oči i nos! Posle samo nekoliko minuta bezuspešnog češanja, pojavljuju se suze, sekret iz nosa, zacrvenite se i Vaš savršeni dan se pretvara u noćnu moru. Za neke od nas to je već vidjeno stanje pa se iz torbi vade maramice, gutaju se tablete, kapi za nos, ispija se kalcijum dok je za druge sve to faktor iznenadjenja. Čini se da ste zaboravili da je sezona alergija stigla!


Ko su tu najveći krivci?

 

Na prvom mestu je najviše odgovoran polen drveća, trava, cveća, korova a najčešće svi pominjemo ambroziju.

 

Šta je ustvari polen?

 

To je sićušna čestica jajolikog oblika koja se oslobađa iz procvetalih biljaka i koja se “lepi” za sluzokožu disajnih puteva. Nošen vetrom, on se izuzetno lako prenosi na daljinu. Potrebno je samo 20 do 30 čestica polena u jednom kubnom metru vazduha kako bi došlo do lančane reakcije odnosno alergijske reakcije.

 

Koncentracija polena u vazduhu je najveća u jutarnjim časovima (izmedju 5 i 10 časova) kao i kada je povećana vlažnost vazduha.

 

Polenske alergije u februaru i martu izaziva polen leske, u aprilu je to breza a u maju platani, hrast. Potom, krajem maja imamo borbu sa raznim vrstama trava, u avgustu i septembru već svima poznatu ambroziju.

 

Poslednjih 50 godina alergijska oboljenja su u konstantnom porastu a to je posebno primetno u generacijama koje su rodjene posle 1960. godine. Uzroci porasta alergijskih oboljenja nisu baš precizno utvrdjeni ali postoji tumačenje da je u pitanju povećana izloženost spoljnim alergenima u kombinaciji sa oslabljenim imunitetom, faktorima sredine kao i nasledje.

 

U savremeno doba nažalost broj alergena je u porastu dok je šansa da se naš imuni sistem odbrani od svega sve manja i manja. E sad, ako nismo u mogućnosti da ih pobedimo, možemo da poradimo na jačanju i održavanju imuno sistema na optimalnom nivou.

 

Na prvom mestu se preporučuje pre svega dobar i dug san kako bi se kompletan organizam revitalizovao. U toku spavanja, možete da postavite magnet na vrh glave jer se izmedju 2h i 4h izjutra luči najviše melatonina i hormona rasta koji pomažu u revitalizaciji organa učestvujući u imuno odgovoru. Takođe Vam preporučujemo povećani unos magnetne vode kako biste izbegli sušenje sluznica koje dodatno može provocirati alergijski kašalj ili napad.

 

U toku dana, preporuka je da se nose lančići (kod ozbiljnih alergija mogu i 2). Kraće lanče da bude iznag grudne kosti a drugo izmedju grudi jer na ovaj način će se stimulisati timus, žlezda koja je direktno odgovorna za formiranje normalnog imunog odgovora.

 

MAGNETNI NAKIT

Kod alergija često nedostaju mikroelementi, kao što su: kalcijum, bakar, selen. Ovo možete da nadoknadite nošenjem bakarnih narukvica jer će na taj način organizam nadoknaditi nedostatak bakra a sama narukvica može da stimuliše preko akupunkturnih tačaka kanal pluća i ispoljiti indirektno pozitivan efekat na respiratorni sistem. Starijim osobama se preporučuje, posebno ako imaju alergijsku astmu da koriste lutajuće srce i to na grudnoj kosti.

 

Detoxamin u kapsulama očistiće Vaš organizam od teških metala i toksina koji su idealna “podloga” za razvoj alergija.

 

detoxamin

 

Ako redovno uzimate Detoxamin i koristite magnete, neće Vas zanimati koji je mesec i koji su alergeni aktuelni. Budite uvereni da ćete udisati vazduh punim plućima i maksimalno sa prijateljima, porodicom uživati u čarima prirode.

Нема коментара:

Постави коментар