понедељак, 4. март 2024.

Delovanje magnetnog srca na ljudski organizam

magnetna terapija nakit


Magnetna terapija predstavlja primenu energije statičkog ili elektromagnetnog polja u terapiji. Upotreba magneta u terapeutske svrhe je poznata više od tri hiljade godina. U staroj Kini magnetne rude postavljane su na akupresurne tačke kako bi se pokrenula vitalna energija Qi i umanjili bolovi.U staroj Grčkoj, Hipokrat je bio prva osoba poznata istoriji koja je govorila o terapeutskoj primeni magneta kod glavobolja, epilepsije, kod žena koje nisu mogle da postanu bremenite ali i za ublažavanje bolnih stanja. Takođe je poznato, da je Kleopatra nosila magnetni nakit i magnetni kamen na čelu, kako bi održala lepotu i zdravlje.

Jedan od najjačih i najdelotvornijih magneta je magnetno lutajuće srce. Prednost lutajućeg srca je to što se može koristiti za bilo koji deo tela gde postoji problem i može se kombinovati sa drugim magnetnim nakitom. Lutajuće srce može pomoći kod bolnih stanja, kao što su glavobolja, jaki menstrualni bolovi, kao i bolovi u zglobovima i vratnom i lumbalnom delu kičme. Redovnim nošenjem magneta, ublažavaju se bolovi problematičnih delova tela, poboljšava se cirkulacija,smanjuje se spazam mišića, povećava se adaptacija na stres, a kvalitet sna se podiže na viši nivo.

Iako mnogi povezuju magnete sa lečenjem, važno je napomenuti da je njih poželjno nositi preventivno – kada smo potpuno zdravi. Na taj način možemo odložiti ili sprečiti pojavu nekih stanja i bolesti za koje smo možda predisponirani. Takođe, veoma često naša zanimanja i svakodnevni poslovi koje obavljamo mogu nam nakon nekog vremena napraviti zdravstvene probleme. Primera radi, ako puno sedimo može se dogoditi da imamo problema sa kičmom i da se pojave bolovi u vratu ili donjem delu kičme; ako puno stojimo 7-8h u toku dana /što je slučaj kod frizera, prodavaca, konobara/ može se dogoditi da se pojave bolovi u listovima i proširene vene...ako to znamo pa zašto onda ne bi pokušali da sprečimo probleme koji se mogu pojaviti? Vrlo je jednostavno, bezbolno i bez ikakvih posledica, postaviti npr. lutajuće srce na vratni ili lumbalni deo kičme, time ćemo očuvati cirkulaciju, smanjiti mogućnost da se pojave bolovi i umanjiti spazam mišića. Ako naš posao podrazumeva višečasovno stajanje, možemo nositi nanogvicu jer ćemo na taj način pospešiti perifernu cirkulaciju, ublažiti bolove u nogama i smanjiti mogućnost da nam se pojave grčevi a noće će nam biti tople.

Pravilno korišćenje lutajućeg srca:

Lutajuće srce nosi ovaj naziv jer se premešta na različita mesta po telu, u zavisnosti od tegoba i dijagnoze. Postavlja se na bolno mesto,tako što se strana sa oznakom EX okreće ka telu, a poklopac se stavlja na spoljnu stranu veša. Na glavu se stavlja,tako da je strana sa oznakom do glave,a poklopac se stavlja preko kose. Noću se preporučuje nošenje magneta na temenu glave,iznad hipofize, kako bi se ona stimulisala i kako bi se pojačalo lučenje melatonina koji će Vam omogućiti bolji i kvalitetniji san..

Kod bolova koji duže traju ili je problem ozbiljniji, možete nositi i 2-3 magneta, jer ponekad jedno lutajuće srce nije dovoljno.

Osobe koje imaju pejsmejker ne bi trebalo da nose magnete u predelu grudi,dok ih na drugim delovima tela mogu nesmetano koristiti.

Lutajuće srce je napravljeno od medicinskog čelika sa magnetom od 2700 gausa. Lako se postavlja na bilo koje mesto,daje energiju i poboljšava raspoloženje. Mogu ga koristiti svi,bez obzira na uzrast i pol.

Нема коментара:

Постави коментар