субота, 1. фебруар 2020.

Zašto je kurkuma ekstrakt šokirao doktore!



Kurkuma, poznata i kao indijski šafran, je biljka iz porodice đumbira koja svoje poreklo nalazi u Južnoj Aziji. 

Od korena ove biljke, u čijem sastavu se nalazi izobilje prirodno aktivnog lekovitog sastojka kurkumina, proizvodi se sve popularniji i u ishrani sve zastupljeniji začin, koji je takođe poznat pod nazivom kurkuma.  Kurkumin je upravo ono što kurkumi daje izražajno žutu boju. 

Kurkuma sadrži kurkumin, polifenolni identificiran kao osnovni aktivni sastojak, koji postiže više od 150 potencijalno terapijskih delatnosti, a uključuje antioksidativna, protivupalna i antikancerogena svojstva.

Od minerala u kurkumi se nalaze kalcijum, magnezijum, fosfor, cink, bakar, mangan i selen. 

Od vitamina kurkuma sadrži vitamin C, vitamin B1, vitamin B2, vitamin B3, vitamin B6, vitamin K i vitamin E.

Kurkuma je od davnina poznata kao biljka koja jača i neguje organizam.

Kurkuma i njena upotreba:

  • jačanje probave
  • obnavljanje crevne flore
  • smanjenje nadutosti
  • čišćenje jetre i žučnih puteva
  • normalizaciju menstruacije
  • smanjenje upala kod artritisa
  • čišćenje krvi
  • stimuliranje rada metabolizma i mnogo drugih.





Nije čudo što svakog meseca kurkuma puni stranice naučnih časopisa. Ovaj vanvremenski lek poreklom iz Azije povoljno deluje na funkciju i rad mozga i srca, a nedavno je objavljen podatak da pomaže lečenju više od 600 bolesti. 


Čak je objavljeno preko 1500 naučnih studija koje dokazuju snažnu antikancerogenu aktivnost kurkume.

Verovatno ste već čuli za neke od zapanjujućih zdravstvenih efekata kurkume, kao i sve više novih proizvoda i suplemenata koji se na njoj zasnivaju. 

Ali, da bi vam taj začin stvarno pomogao, treba da uzimate prave doze, na ispravan način i kupujete proizvod od proverenih prodavaca. 

Biti zdrav i fit nije teško, i nisu potrebne gomile novca, samo se treba odlučiti za provereni preparat i koristiti ga po uputstvu, a moja iskustvo sa kurkumom firme pro100healthy su pozitivna i za toplu preporuku.


 Cena vec od 2100 RSD!



6 коментара:

  1. Pročitao sam tekst i dalje nisam saznao zašto je kurkuma ekstrakt šokirao doktore.

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман16. јул 2019. 17:24

    iz prilozenog teksta, vidim da je kurkuma jako dobra, ali nemam ni jednu tegobu od navedenih u tekstu, pa pitam dali je pametno piti je...

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман16. јул 2019. 17:27

    pa nije lose piti tu kurkumu...

    ОдговориИзбриши
  4. Mozda niste pazljivo procitali tekst, jer kurkuma pomaze u lecenju vise od 600 bolesti i preko 1500 naucnih studija je objavljeno, zar to nije dovoljno dobar razlog da se lekari sokiraju povoljnim uticajem kurkume na zdravlje!

    ОдговориИзбриши
  5. Ja kurkumu odavno koristim kao dodatak jelima. Ali od kad sam saznala da kurkuma postoji i kao suplimente ne odvajm se od njega.uz pomoć kurkume vitalnija sam i energičnija.

    ОдговориИзбриши
  6. Već duže vreme kurkumu koristim kao dodatak ishrani. Ali od kada sam saznala da kurkuma postoji kao i suplimente redovno ga koristim. Te je stoga moja preporuka. Uz pomoć ovog suplimente dosta sam vitalnija i energičnija.

    ОдговориИзбриши