четвртак, 27. децембар 2018.

Anatomski jastuci za spavanje

Anatomski jastuci za spavanje - najbolji lek za nesanicu
Budite se umorni, preko dana ste pospani i nervozni i pitate se: 
Ima li leka? 

Da, ima! 

I to u formi anatomskih jastuka za spavanje, koji sprečavaju i leče nesanicu, izazvanu različitim uzrocima, na potpuno bezbedan način, bez nuspojava koje imaju klasični lekovi protiv nesanice.

Šta je nesanica?


Nesanica predstavlja poremećaj koji karakteriše otežano uspavljivanje, otežano održavanje sna, ili oboje. Osobe koje imaju nesanicu obično se bude umorne, bezvoljne, neraspoložene, što utiče na njihovo obavljanje svakodnevnih aktivnosti i, u velikoj meri, menja kvalitet života.




Poremećaji sna se manifestuju na dva načina:


  • Poremećaji u kvalitetu sna
  • Poremećaji u dužini trajanja sna


Nekim osobama se dešava da spavaju dovoljno vremenski, ali da je reč o spavanju lošeg kvaliteta. Sa druge strane, možete imati odličan kvalitet sna, ali da se teško uspavljujete, što utiče na optimalan broj sati sna koji je organizmu potreban.


Simptomi i uzroci nesanice


Simptomi nesanice su: 


  • Otežano uspavljivanje
  • Često buđenje tokom noći
  • Prerano buđenje
  • Osećaj umora i iscrpljenosti
  • Pospanost u toku dana
  • Pojačana nervoza


Nesanica može biti izazvana različitim uzrocima, organske i psihološke prirode. Među najčešćim uzrocima su:


  • Depresija, stres i anksioznost
  • Lekovi za hipertenziju
  • Lekovi za astmu
  • Kortikosteroidi
  • Preparati za mršavljenje
  • Povećano konzumiranje kafe, alkohola i nikotina
  • Hronični bolovi
  • Preterano konzumiranje hrane u večernjim časovima
  • Rad u smenama
  • Menopauza



Načini lečenja nesanice


Nekoliko noći lošeg spavanja su sasvim normalna stvar, i ne smatraju se poremećajem sna. Međutim, ako imate probleme sa spavanjem barem tri noći nedeljno, u periodu dužem od tri meseca, imate nesanicu koju bi trebalo lečiti.

Lekari vam mogu preporučiti lekove protiv nesanice, koji se uzimaju pod nadzorom lekara, i u kraćem vremenskom periodu. Ovi lekovi imaju sedativno dejstvo i njihova primena se ne preporučuje u periodu dužem od par nedelja.




Zbog niza štetnih efekata koje takvi lekovi imaju, medicinska struka sve više pribegava preporučivanju alternativnih metoda lečenja nesanice, koji pokazuju visoku efikasnost, uz izostanak štetnih nuspojava.

Ove, alternativne metode obuhvataju: akupresuru, akupunkturu, terapiju magnetima, biljne tinkture i čajeve...


Koje su prednosti anatomskih jastuka za spavanje?


Anatomski jastuci za spavanje su rezultat rada lekara iz različitih oblasti medicine. Predstavljaju kombinaciju tradicionalnih metoda lečenja (lečenje magnetima) i savremene tehnike izrade.

Anatomski jastuci za spavanje sadrže 20 - 27 magneta koji leče uzroke nesanice i olakšavaju simptome drugih bolesti koje utiču na kvalitet sna:


  • Smanjuju otoke i upale
  • Smanjuju bolove
  • Ubrzavaju zarastanje rana
  • Podstiču cirkulaciju i omogućavaju dotok kiseonika do svih organa i tkiva


Anatomski oblik jastuka za spavanje omogućava pravilan položaj tela, tako da se eliminiše jutarnja ukočenost zglobova i bolovi u kičmi, ramenima i vratu.




Ovi jastuci takođe blagotvorno deluju i na hipertenziju i astmu, koje su jedan od glavnih uzroka nesanice. 

Magnetno polje stvara dipol na membranama ćelija krvi, tako da krvni elementi postaju elektropozitivni spolja, što omogućava njihovo brže kretanje Na taj način se sprečava sudaranje i lepljenje krvnih pločica i usporava taloženje tzv. ''lošeg'' holesterola, pa se tako značajno snižava krvni pritisak.

Dejstvo magneta na ublažavanje simptoma astme je dvojako. Magneti privlače hemoglobin, koji je nosilac kiseonika u organizmu i poboljšavaju cirkulaciju, obezbeđujući da krv obogaćena kiseonikom dopre do svakog dela organizma.

Anatomski jastuci za spavanje predstavljaju efikasno, potpuno neškodljivo i prirodno rešenje za vaše probleme sa nesanicom, koje će vaše spavanje pretvoriti u okrepljujući i opuštajući doživljaj. Budićete se odmorni i puni energije, spremni za obaveze koje donosi novi dan.



6 коментара:

  1. Poštovana Anice,

    Pro100healthy anatomski jastuci se izdvajaju od anatomskih jastuka drugih proizvođača upravo zahvaljujući prisustvu magneta. Magneti stabilizuju naše bio-polje, ubrzavaju cirkulaciju, ublažavaju bolna stanja i relaksiraju mišićnu muskulaturu. Spavanje na jastuku može da ublaži glavobolje, zujanje u ušima, bolove u predelu vrata a zahvaljujući poboljšanju cirkulacije san je mnogo kvalitetniji, te se ovi jastuci preporučuju i osobama koje pate od nesanice. Međutim, svaka osoba je individua za sebe a samim tim i efekti koje određeni proizvod ima na telo. Na kraju krajeva probajte, mislim da se nećete pokajati.

    ОдговориИзбриши
  2. Ja samo mogu da vam prenesem licno iskustvo. Nocu sam imao bolove u vratu i ledjima jer imam prilicno okostavanje u vratnom delu. U razgovoru sa doktorkom, koja mi je i preporucila ovaj proizvod resio sam da i to pokusam. Posle vise od mesec dana, moji problemi su se sveli na minimum. Cinjenica da postoje i dalje bolovi ali su oni sada toliko proredjeni i manjeg intenziteta da ja nemam probleme kakve sam imao.

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман14. март 2019. 18:46

    Topla preporuka svima za ove jastuke.Kupio sam za celu porodicu.Kvalitetan jastuk i kvalitetan krevet su primarna stvar.

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман25. март 2019. 19:26

    Imala sam operaciju lumbalnog dela kičme.Da li mi preporučujete spavanje na ovom jastuku?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Postovana,
      Kakva je vrsta operacije u pitanju? Magneti nisu kontraindikovani kod operacije kicme ali se moze desiti da se bolovi u predelu kicme u pocetku pojacaju. Na mestu operacije narusena je cirkulacija i razlog pojave bola moze biti posledica ponovog uspostavljanja cirkulacije.,naravno to se desava samo u pojedinim situacijama. Vecina ljudi vec nakon prve noci spavanja na jastuku kaze da im je prijslo da su bolje spavali lakse se budili bez bolova u vratu i ramenima.

      Избриши
  5. zanimljivo iskustvo zbog koga sam se vise zainteresoao za ovaj proizvod nasao sam ovde ...

    ОдговориИзбриши