понедељак, 26. септембар 2022.

Nega kože bebe

nega koze bebe

 

 

 

Sa zadovoljstvom ovaj text namenjujemo najmlađima i najslađima, jer njihovoj koži potrebna je posebna i prirodna nega.

 

Koža beba i male dece se razlikuje od kože odraslih ljudi. Koža je kod novorođenčeta njegov prvi kontakt sa svetom. Ona je veoma nežna, tanka, mekana i sa vrlo malo masnoće. Koža beba je u proseku pet puta tanja nego koža odraslih, a zaštitne funkcije epidermisa i površinskog lipidnog sloja počinju da se formiraju tek nakon 4. godine života.

nega koze bebe sanovita

 

 

 

Za pravilnu negu je najvažnije očuvati taj površinski sloj kože(dok i kad se formira), čija pH vrednost iznosi oko 5, 5. Svaka promena pH vrednosti čino kožu osetljivom na infekcije, iritacije, alergije, a pre svega na dehidrataciju. Zato Sanovita ima savršenu kremu za negu pre svega ispod pelena. Uticaj izlučevina (stolica, mokraća ), trenje između pelena i kože, kao i uticaj vlage i toplote mogu da izazovu zapaljenje i iritaciju u vidu osipa ili ojeda, čak i atopijskog dermatitisa(ekcema).
 

 

Sanovita šamponom SV3027 operite kožu bebe, od glave do pete. Sanovita šampon je izuzetno blag i nema sastojaka koji iritiraju, a može se koristiti i kao kupka.

Uljnom emulzijom SV3011, bogato namažite pelenski predeo, a na ostatak kože nežno umasirajte. Masaža beba je dobra za njihovo zdravlje, naročito ako pate od grčeva  i idealna je prilika za zabližavanje sa mališanom.

 

 

Uljnu emulziju možete koristiti najmanje dva puta dnevno u debljem sloju, naročito pred spavanje. Naravno i u toku dana, prilikom svakog prepovijanja.

 

Ukoliko do sada niste koristili Sanovita kreme, a kod mališana se pojavio ojed ili iritacija probajte ovu savršenu kombinaciju za lečenje i preventivu pelenskog osipa. Sanovita labaratorije spojile su snagu bilja, pčelinjeg voska i zeolita kako bi naparavile melem za kožu koji štiti i leči. Uljna emulzija pomaže i ubrzava  normalno čišćenja kože kod novorođenčati-perutanja i sitnih belih i crvenih tačkica.  

 

nega koze bebe

 

 

 

Aktivni sastojci Uljne emulzije:

zeolit 

extra devičansko maslinovo  ulje

ulje slatkog badema

jojobino ulje

kakao maslac

lanolin

pćelinji vosak

koren gaveza

ekstrat bokvice

ekstrat đumbira

šargarepino ulje

propolis

lavanda

ruzmarin

 

 

Najbitnije od svega je da Sanovita kreme ne sadrže mi traga tečnog parafina iz nafte, niti kancerogenih derivata parabena. Nema veštačkih mirisa ni boja te je 100 % prirodna nega za Vašu bebu.  

1 коментар: