понедељак, 10. мај 2021.

Prirodni lek za alergiju na kućnu prašinu

prirodni lek za alergiju na kucnu prasinu i grinje

Koji je prirodni lek za alergiju na kućnu prašinu?

Posle napornog radnog dana naš dom bi trebao da bude oaza mira,i sigurno utočište ali za osobe koje pate od alergija na kućnu prašinu to im dosta otežava svakodnevni život.

Ovaj vid alergija često otežava funkciju disajnih puteva, koja može da izazove simptome astme kao što je npr: stezanje u predelu grudnog koša i kašalj.

Šta uzrokuje alergijsku reakciju na kućnu prašinu?

Alergiju na kućnu prašinu najčešče uzrokuju grinje, grinje se najčešče javljaju na tapacirinam nameštaju kao i tepisi.

Šta možemo da uradimo da bi se zaštitili od alergija na kućnu prašinu: preporuka je da često otvaramo prozore i provetravanje zatvorenog prostora u kojem boravimo,podrezumeva i često usisavanje pranje posteljine u mašini na visokim temperaturama,kao i redovno brisanje prašine.

Dok usisavate i brište prašinu poželjno je nositi hirurške maske koje bi time zaštitili vaše disajne organe...

Ako u vašem domu imate itosone od zida do zida to može biti problem iz razloga što ne možete  sve delove itisona da usisate.

U tom slučaju bi bilo dobro da s vremena na vreme pomerate nameštaj da bi usisali mesta koja nisu na dohvat ruke, takodje često čistite filtere od klima uredjaja koji su leglo bakterija i grinja.

alergija na kucnu prasinu prirodni lek agaricus

Sad dolazimo do pitanja na koji način možemo da zaštitimo naš imuni sistem od alergija bilo koje vrste medju kojima je i sama alergija na kućnu prašinu.

Koje su tu preventivne mere koje možemo da primenimo?

Ima mnogo načina da se zaštitimo od  alergija na kućnu prašinu a jedan od njih je i ovaj:

  • jeste da pojačamo naš imuni sistem ishranom, 
  • tako što ćemo da unosimo raznovrsnog voća i povrća u naš organizam, 
  • preventivno još možete koristiti prirodne suplemente u vidu kapsula medju kojima je agaricus blazei, odnosno sunčevu gljivu.

Agaricus pripada porodici šampinjona i potiče iz brazilske prašume,u njihovoj medicini ova gljiva se koristi od davnina, najčešeče se koristi u borbi protiv raka.

Mada naučnici na prestižnim univerzitetima su došli do zaključka da agaricus jeste i moćan borac protiv alergena.

Sunčeva gljiva (agaricus blazei murill) je zapravo dobra jestiva gljiva, koja nam može pomoći da izađemo na kraj sa alergenima na kućnu prašinu.

Нема коментара:

Постави коментар