уторак, 18. јун 2019.

Zašto prečišćivač vazduha unosi osmeh u naš dom?

Vazduh u zatvorenim prostorima sadrži 2-5 puta više zagađivača nego spoljni, pri čemu u određenim slučajevima količina zagađenja u prostorijama može biti i do 100 puta veća!




Svesni smo da je spoljni vazduh danas prepun zagađujućih materija kao što su štetni gasovi saobraćaja i industrije, polen i prašina.

Ovo nikako ne podrazumeva da smo zaštićeni od nekvalitetnog sastava vazduha kada se nađemo u zatvorenim prostorijama.

Neka istraživanja su dokazala da vazduh u zatvorenim prostorijama može sadržati 2 do 5 puta veću koncentraciju štetnih materija nego spoljašnji vazduh, a u nekim slučajevima - čak i do sto puta više.




Uticaj zagađenog vazduha na vaše zdravlje


Nema sumnje da zagađen vazduh utiče na opšti zdravstveni status čoveka, kako na duže, tako i na kraće staze, pa tako šanse da ugrozite zdravstveno stanje lošim kvalitetom vazduha u zatvorenim prostorijama značajno variraju od slučaja do slučaja. 


Ono što izaziva iritaciju kod jednih, može proći potpuno nezapaženo kod drugih.

Sigurno u okruženju imate bar 20 ljudi koji pate od alergije, koji zatvaraju prozore da alergeni ne ulaze u kuću, a onda se guše u ustajalom vazduhu. Tu je problem i sa suvim vazduhom u prostoriji. 

Suv vazduh, posebno zimi, najčešći je problem zimi, zbog centralnog grejanja, i izaziva nadražajni kašalj. U kućama pušača postoji i dodatni problem, dim i neprijatan miris. Iako se češće provetrava, miris u takvim prostorijama teško može u potpunosti da se neutrališe. 

Dakle najčešći simptomi koji se javljaju prilikom izloženosti zagađenom vazduhu su slični kao i kod prehlada, a to su:

  • curenje nosa
  • kašalj
  • glavobolje
  • vrtoglavica
  • malaksalost
  • vodenkaste oči


Ozbiljnije posledice koje se mogu javiti prilikom izloženosti zagaženom vazduhu su:

  • plućne bolesti
  • srčana oboljenja
  • kancer


Kako poboljšati kvalitet vazduha u prostorijama u kojima boravite?

Šta raditi da bi se problemi sa nezdravim, ustajalim, suvim, zagušljivim vazduhom rešili, a vi uneli osmeh u vaš dom?

Pored provetravanja kao jedne od solucija, korišćenje kvalitetnih  prečišćivača vazduha, dizajniranih da obavljaju svoju funkciju bez ikakvog dodatnog provetravanja.




Dok vazduh prolazi kroz filtere, zagađujuće materije se zadržavaju na njima. 

Posebno su se izdiferencirali na našem tržištu aparati za prečišćavanje vazduha koji sadrže fotokatalitički filter za vazduhOvaj filter je namenjen neutralizaciji, prečišćavanju i dezinfikovanju vazduha u zatvorenom kućnom ili radnom prostoru.

Kod ovog aparata prečišćavanje se vrši u dve faze:

a) prva etapa je mehaničko prečišćavanje, putem koje se neutrališu čvrste čestice prašine, polena i krzna (životinjske dlake);

b) druga etapa je fotokataliza, gde vazduh, prečišćen od čestica prašine, polena i krzna, prolazi kroz fotokatalitički filter. Pod dejstvom UV zračenja dolazi do fotokatalitičke oksidacije, kojom se uništavaju patogeni mikroorganizami i organski gasoviti zagađivači iz vazduha.

Uz ovaj aparat ne morate da brinete o neprijatnim mirisima, duvanskom dimu, garu, čađi, smogu, štetnim otrovnim materijama (ugljen-monoksid, metanol, amonijak, azotni oksidi, vodonik-sulfid, fenol, izduvni gasovi);otrovnim organskim jedinjenjima: hlor, estri, ugljovodonici.

Zahvaljujući molekulima vodonik-peroksida, poznatim po antiseptičkim svojstvima, uništavaju se bakterije, virusi, pa čak i za čoveka najopasniji mikrobi: escherichia coli i staphylococcus aureus. 

Uz ovaj aparat se postiže molekularni nivo zaštite od patogenih mikroorganizama. 

Prečišćivač vazduha (posebno ističemo nobel ambilife) je namenjen za upotrebu u poslovnim, proizvodnim, kancelarijskim, stambenim prostorijama, kao i u predškolskim i školskim ustanovama. 


BONUS VIDEO:

Kako se održava prečišćivač vazduha



Uređaj prečišćava i dezinfikuje vazduh (uništava mikroorganizme), nije štetan za ljudski organizam, nije izvor jakog UV zračenja i ozona, i ne jonizuje vazduh.

Definitivno, uz aparat za prečišćavanje vazduha pored već postojećeg uvešćete još više osmeha u vaš dom, i zasigurno ćete se osećati mnogo bolje i zdravije!




Nobel Ambilife je ruski proizvod.
Klikni na zastavu da saznaš više o tome kako funkcioniše.




5 коментара:

  1. ambilife preciscivac vazduha je stvarno prava stvar za svaki dom, ja sam odusevljena i konacno smo scvi prodisali

    ОдговориИзбриши
  2. ja i moji ukucani smo konacno prodisali uz ambilife prociscivac vazduha, ali stvarno

    ОдговориИзбриши
  3. Ovaj aparat je jako ekonomičan, bešuman a pri tom vredi svaki dinar koji biste uložili u njega. I ovaj aparat za prečiščavanje vazduha nije pogodan samo za vaše domove već je i pogodan za poslovni prostor.

    ОдговориИзбриши
  4. Konačno nešto u šta bi mogla da invetoram pametno, za ovaj aparat sam čula od poznanika koji koriste već neko vreme. I čula sam samo reči hvale za Nobel ambilife prečišivač vazduha. Jako je pogodan ko ima malu decu i kućne ljubimce, a naj pogodniji je aka imate pušača u kući.

    ОдговориИзбриши
  5. Moji prijatelji su uzeli ovaj aparat jer im ćerkica ima astmu a oni su pušači. Kažu da su prezadovoljni aparatom i da je najbolja investicija ako imate nekog obolelog od astme. Ja iskreno nakon njihovog iskustva razmišljam ozbiljno da ga uzmem jer meni tokom zime deca krljaju noću jer je vazduh zbog grejanja očajan...ako ga je neko koristio tokom zime a da mu klinci imaju respiratorne probleme molim Vas za iskustvo

    ОдговориИзбриши