среда, 19. август 2020.

UV dezinfekcija za hotele - iskustvo jedne sobarice sa UV prenosivom lampom

Uv lampa za dezinfekciju hotela


Biti zaposlena kao sobarica u hotelu koji radi neprekidno odnosno koji radi 24-7 svakog dana jeste jako dinamično.

Ja ću vam kroz ovaj tekst ispričati, kakav je jedan radni dan jedne sobarice od 8h pa čak i duže, i zašto je UV dezinfekciona lampa nešto bez čega sad ne bih ni mogla da zamislim ovaj posao.

Sad se sigurno pitate kakve veze ovo može da ima sa UV lampom, ili sa dezinfekcijom i sterilizacijom prostora.


U nastavku teksta objasnit ću vam i sa čime se sve jedna sobarica susreće, i takođe, objasniću vam zašto je baš jednoj sobarici konkretno potrebna jedna UV lampa.

Jedna sobarica se susreće sa ljudima različitih profila (odnosno gostima koji su previše zahtevni ili nisu zahtevni uopšte).

Takođe se susreće sa time da u sobi u kojoj je gost ima pravo da se zadrži od 30 minuta do 45 minuta, ne duže od toga.

Pa da počnemo..


Svako jutro kada dođem na posao dobijem raspored soba i na kom spratu ću biti i za koje sobe ću biti odgovorna.

Na spratu imam po 14 soba, nekad se desi i da imam 12 soba i 1 apartman, jer se jedan apartman računa kao dve sobe.

Čim dobijem raspored uzimam svoja sobarska kolica, koja pre nego što stavim jastučnice, posteljinu, bade-mantile i hotelsku kozmetku, moram dezinfikovati agresivnim sredstvima poput asepsola i alkohola, a time oštećujem svoje disajne organe i još dodatno mi isušuju ruke. 

Baš zbog ovog alkohola i asepsola sam odlučila da jedan dan istražim sama na Guglu šta ima bolje od ovoga za dezinfekciju. 

Kucala sam razne stvari ali sam nekako naišla na ono što mi treba kada sam odkucala "UV lampa za dezinfekciju i sterilizaciju".


UV lampa ambilife za sterilizaciju hotela


Ovo je upravo jedan od razloga zašto mi je UV lampa potrebna, zar ne bi bilo lakše da ova sobarska kolica pređem sa UV lampom koja ubija viruse i bakterije, bez potrebe da konstanto prskam asepsol i alkohol.

Sa rasporedom soba i svojim sobarskim kolicima odlazim na određeni sprat. 

Svaka sobarica uvek počinje od kupatila. Nakon toga krećem sa skidanjem posteljine i nameštanjem kreveta, kada to završim - tek tad kreće najgori deo posla, barem za mene; tj. brisanje prašine.

BONUS VIDEO: Prenosiva mala UV lampa za dezinfekciju za kancelarije


U hotelskoj sobi briše se sve počevši od ormana do komode, pisaćih stolova, sa čišćenjem sobe tek završavam sa usisavanjem.

Pre nego što napustim sobu pogledam da nisam nešto zaboravila i da li je sve na svom mestu. Zatvaram vrata i odlazim u sledeću sobu.

Sad vam je valjda malko jasnije zašto je jednoj sobarici potrebna uv lampa, koja bi joj bila od velike pomoći.


Gde je 30 minuta tu 35 minuta dodatnih, da bi UV lampom dezinfikovala svaki predmet i svaku površinu u sobi u kojoj je gost boravio.

U svakom hotelu ima jedno zlatno pravilo koje glasi: svaki zadovoljan gost uvek se vrati! A svaki gost koji zna da je njihova soba bila dezinfikovana i sterilizovana UV dezinfekcionom lampom sigurno je zadovoljan!

 



Ovo je iskustvo jedne korisnice UV dezinfekcione lampe koja je zaposlena kao sobarica lancu hotela XX. 

Kupila je UV lampu za dezinfekciju na svoju ruku kako bi sebi olakšala posao. 

Kada su u menadžmentu hotela videli uređaj koji koristi, nakon istraživanja o UV dezinfekciji poručili su set aparata za sve sobarice koje rade u hotelu.


1 коментар: